Portfolio Project Detail

BREAKTHROUGH AT THE BARBICAN Dylan Howe, Max Belyaev, and Iv Shqevi

This pandemic has been more of an accelerant than a change agent, pushing us to evolve and adapt more quickly than we could have imagined. Though Covid has brought tumult to our cities and communities, it also comes with ample opportunities to evolve the way we live, work and play. London’s Barbican Exhibition Space 2 is a perfect example of large urban interior space that has suffered from an antiquated program, rendering the space a contemporary ruin of the City of London.

In the post-pandemic return, these large, urban gathering spaces must adapt to fit the needs of the changing urban fabric. The Barbican’s “Breakthrough” space will address both near-term and long-term programmatic needs. This proposed adaptive-reuse connects its inhabitants to the broader community as a revitalized cultural hub and new front gate to the larger Barbican Complex.

This new space breaks through the fortified walls of its predecessor, inviting the broader community with open arms. Penetrating through the monolithic structure, it breaths in new life with light wells, plazas, shops and more. With infrastructure upgrades for rainwater harvesting, updated hvac zoning and natural ventilation for localized heating & cooling and improved indoor air quality, the Barbican is the ideal post-Covid destination.