Portfolio Project Detail

Paradigm Shift Dania AlsayyedAhmad and Margaretta AbuEisheh

Covid-19 has shifted and changed people’s life to a new lifestyle, people had to adapt to several changes.

This building concept is resembling the paradigm shift to overcome the post pandemic effect.

Shifting planes, shifting volumes and masses in order to achieve an architectural solution.

A main Ventilation core is connecting the shifted planes, and masses.

Sustainability was reflected through the green roofs , landscape, and PV panels.

Introducing private zones (the cubes) with maximum visual and social exposure.

Split levels and shifting planes introducing volumetric spaces, to allow optimum ventilation and less crowded spaces to avoid claustrophobic feel.

Integrated green pockets all over the building, to enhance the building environment.